top of page
Mimmi Pang Isaksson

BAKOM BAKOM BRYNEN

Projektbeskrivning: "BAKOM BRYNEN"


Detta spännande projekt syftar till att skapa en unik och tankeväckande dokumentärfilm som utforskar en positiv del av skönhetsindustrin som sällan diskuteras. Genom berättelser om håravfall, livets vändningar och inspirerande livsresor, strävar vi efter att belysa en positiv och empatisk syn på skönhet och utseende. Vi vill utmana samhällets ideal och ifrågasätta normer, förväntningar och väcka tankar hos våra tittare.

"BAKOM BRYNEN" är en film som fokuserar på viktiga ämnen som berör oss alla, och vi är stolta över att kunna erbjuda en plattform för dessa berättelser. Vi ser fram emot att dela denna resa med er och hoppas att den kommer att väcka tankar och skapa en meningsfull dialog.


#alopeciaawareness
 

  • När vi väl kom igång med projektet startade vi även en Kickstarter-kampanj. Det var inte bara ett sätt att skapa uppmärksamhet kring vårt projekt, utan också en del av vår strävan att sprida information och medvetenhet om Alopecia. Kampanjen nådde nästan 10 000 personer, vilket vi är väldigt glada över.
     

  • Genom kampanjen spreds information om vår dokumentär och även om #alopeciaawareness via massutskick, e-postlistor, Facebook, Instagram samt personliga kontakter. Vi mottog många frågor om filmen och om Alopecia, vilket gav oss möjligheten att berätta och förklara mer.
     

  • Även om vi inte nådde vårt finansiella mål på Kickstarter var det inte det viktigaste. Vi lyckades samla in 23 873 SEK, vilket tyvärr inte uppnådde 100% av det totala beloppet (Kickstarter har en "allt eller inget-policy"), vilket innebar att vi inte fick några pengar. Trots detta ser vi positivt på den erfarenhet och kunskap vi har fått från kampanjen.


Vi är tacksamma för det stöd vi har fått och ser fram emot att fortsätta sprida medvetenhet om Alopecia genom vårt arbete. Tack till alla som har engagerat sig i vår kampanj och visat sitt stöd.

10 000
Projektet nådde redan under produktionen ca 10 000 personer med information om Alopecia.

PROJEKTETS TIME LINE

September 2023

December 2023

January 2024

Mars 2024

Vi startade projektet september 2023 då vi bestämde oss för att med egna medel producera en film. När vi väl kontaktat alla medverkande och börjat intervjua var det klart att det fanns substans nog att göra en riktig film som skulle bli intressant.

Vi filmade de olika sekvenserna under efterföljande månader. I december 2023 började vi redigeringen och i januari 2024 filmade vi de sista scenerna.

I januari och februari 2024 arbetade vi med färgkorrigering, text och grafik samt en första textning av filmen. Dokumentären blev klar för ett första utkast en vecka in i februari 2024


FÖRHANDSVISNING - 19 mars 2024 hade vi en fantastiskt fin visning för ca 80 personer som bestod av inbjudna från branschen, andra kreativa personer samt familj och vänner. En möjlighet att ta pulsen på en publik  

 

VAR DU PÅ FESTEN?

BEHIND THE SCENES

bottom of page